Rattery Rattonia

Algemeen Nieuws

Er is op dit moment geen Algemeen Nieuws.


Internationale kleine knager en aanverwante pelsdieren show in Hotel Den Helder op 27 juni 2015.


Nationale en internationale top fokkers van kleurmuizen, ratten, gerbils, syrische hamsters, dwerghamsters, cavia's, degoes en konijnen komen in Den Helder om te strijden voor een ereplaats in de Joh Qualm Bokaal.

Uw dier zal worden beoordeeld door nationale- en internationale keurmeesters die ook een keuringsrapport voor het dier zullen geven.

We keuren naar de RCR National Hamster Raad Standaard, de RCR Fancy Rat Standaard, de RCR Kleurmuis Standaard, en als het mogelijk is de Gerbil Standaard die in Zweden wordt gebruikt.

Hoe een dergelijke keuring werkt kunt u lezen op de website van de RCR: www.rodentclubrattonia.com
die staat onder de button Inschrijven en het is aanbevolen om ook de Keuringsregels te lezen.

Is uw interesse gewekt, dan kunt u zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief, zodat u tijdig (in 4 talen) zal worden geïnformeerd over deze en andere shows en hoe te registreren voor deelname aan de John Qualm Bokaal in Hotel Den Helder.

De show vindt plaats in het Atrium van Hotel Den Helder. Van 10.00 tot 17.00 zijn bezoekers welkom om de show, de dieren en de keurmeesters te zien keuren. Er zullen ook informatie en promotie stands staan. Er zullen diverse demonstraties gegeven worden oa. roofvogel vliegshow, knuffel dwerghamsters, loslopende knuffelratten, knuffelgeitjes, tropische vogels en onze kooienbouwer, de leuke hebbedingetjes voor in de kooi van Rattery Dommi´s Domein, een heuse Imker met bijen en heerlijke zelfgemaakte honing. En we zijn nog met enkele mensen in gesprek.


Het hotel heeft een speciale prijs voor de deelnemers aan de show, ook als je eerder of langer wilt komen/blijven.
U kunt nu al de hotelkamer reserveren, maar vergeet niet te vermelden dat het voor de show op 27 juni is.
Tot 2 dagen voor de show kun je de kamer nog annuleren. Betalen kan alleen als je in het hotel aanwezig bent.

Ik hoop jullie allemaal te zien op 27 juni.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Op 29 september 2014 kwam de reporter van de Noord Hollandse Krant met de vraag of zij een interview van ons mocht maken. Oh ja, de fotograaf komt ook zo. Heel gezellig zitten praten en vreselijk veel foto's genomen. Het interview zou op dierendag in de Helderse krant staan. Dus Jan was heel nieuwsgierig op 4 oktober en had dus als eerste de krant te pakken. Komt hij naar beneden gestormd met, Hé joh we staan op een dubbele pagina in het midden van de krant kom gauw kijken. En ja, ik kon mijn ogen niet geloven, ik stond (bijna) levensgroot in de krant met alle meiden in mijn armen. Met een heel mooi verhaal erom heen en foto's van Tygo en de rats en wij natuurlijk in klederdracht die bij de film Michiel de Ruyter hoort en nog een hele leuke foto van de meiden in de kooi. Niet een beetje trots maar Apetrots was ik.

We hebben van de lezers van de krant veel leuke reacties gehad, maar ook in Hoorn en Purmerend was dit artikel te lezen.

_____________________________________________________________________

Onze ratten hebben in 2014 meegespeeld in 4 bioscoopfilms t.w.

Michiel de Ruyter, deze film moet je gezien hebben.

Apenstreken, is een familiefilm en is de eerste 3D film die in Nederland wordt gemaakt.

Jack besteld een broertje, is een echte kinderfilm waarin Tygo Gernandt en Georgina Verbaan in mee spelen.

En dan de topper in Nederland, een film over het leven van André Hazes. Wat een goede film was dat. Soms erg ruw en hard maar zo ging dat in die jaren.

Bijna alle films draaien al in de bioscoop. We zijn in al die jaren nog niet zo vaak naar de film geweest als nu, want we moesten toch weten hoe de opnames van onze ratten waren op het witte doek.

En op de aftiteling stond ook nog eens mijn naam, nou beter kon ik het niet krijgen.

_____________________________________________________________________


Onze RCR clubarts Ilona Wegman heeft vandaag haar 2e Dierenartspraktijk geopend in Muggenburg

te Schagen. Tonia en Jan hebben daar ´s middags een presentatie gegeven met hun twee mannen
en in de duna zijn de rittens en hun mams ook mee geweest. Het was er héél druk en natuurlijk
ook wat foto´s kunnen maken. De belangstelling voor de ratten was enorm, vooral het knuffelen.

_______________________________________________________________________________


Op 5 september 2013 kregen wij een telefoontje van RTV Noord Holland met de vraag of wij ratten hadden.

Op mijn JA vroegen ze of wij mee wilde werken aan een uitzending. Dus was de volgende vraag, hoe laat willen jullie dan komen. Het telefoontje kwam om 11 uur en ze wilde er half één zijn. Maar zoals je altijd doet als je visite krijgt, de boel moet dan toch even aan kant gemaakt worden, dus in dit geval de kooien.

De mensen van RTV waren er keurig netjes om 13.00 uur, zoals ik gevraagd had.

En de meiden waren helemaal in hun hummetje omdat ze lekker konden doen wat ze normaal niet mogen, en dat waren de bovenbuurvrouwen plagen om voor hun neus in het gaas te hangen en de mannen die naast hun wonen even lekker hun neusjes te laten zien.

Onderhand dat RTV NH aan het filmen was, ging de telefoon, Jan nam op en liep met telefoon en al naar beneden. Toen RTV NH klaar was en na een dik uurtje afscheid had genomen met de woorden ´´ we wisten niet dat het zulke leuke diertjes waren ``, ging de telefoon weer en nu was het Stokvis produktie die vroegen of ik met mijn ratten naar Amersfoort wilde komen om aan een opname mee te willen werken van SBS 6 genaamd Beestengeluk. Dit programma wordt iedere zondagmiddag van 17.00 tot 17.30 uur uitgezonden.
Dus Jan en ik en natuurlijk de showgroep rattendames gingen op 15 september richting Amersfoort. Het was heerlijk weer en het zonnetje stond hoog aan de hemel. We kregen een hartelijk welkom en aan drinken en eten ontbrak het ons deze dag ook niet.
Na over en weer kennis met elkaar gemaakt te hebben, kwamen er een paar hele bekende TV mensen een praatje maken met diegene die voor de uitzending van 29 september waren uitgenodigd.
Natuurlijk ook weer een leuk stukje op de televisie gezien.


Veel plezier met lezen.